DIERENBEUL DRAAIT ZWANEN DE NEK OM! Zielig?

Unknown-1

Afgelopen week kwam er in het journaal een bericht voorbij over dode zwanen: Dierenbeul draait zwanen de nek om. Weer zo’n afschuwelijk bericht waarin weer duidelijk word hoe achterlijk sommige mensen kunnen zijn. Wat bezielt je om dit te doen?

Het is helaas niet de eerste keer dat dit gebeurd.. In april waren er ook 9 zwanen gedood. Op dezelfde manier: nekken omgedraaid!

We vragen ons allemaal af, hoe het mogelijk is dat iemand dit kan doen?  Op tv, op facebook en andere social media is hier dan ook veel ophef over. Veel boze reacties van mensen. Zeer terecht.
Unknown

Maar eigenlijk.. begrijp ik iets niet zo goed..

Ik begrijp de reacties wel, want ik vind het ook te vreselijk voor woorden. Alleen.. wat ik niet begrijp, is dat mensen DIT  zo vreselijk vinden en hier boos over worden. Maar wat denk je dat er gebeurd in bijvoorbeeld slachthuizen? Waardoor jij dalijk een broodje vleeswaren of Mc Donals kan eten?

Is dat dan niet hetzelfde dierenleed???

Waarom wordt er over dode zwanen wel een enorme ophef gemaakt en over het afslachten van een koe niet?

Nog een voorbeeld is dit plaatje:
tumblr_myynncMYWl1sxet0yo1_1280

Precies hetzelfde gebeurd in Nederland..

Wat is het verschil?
Het zijn allemaal dieren. Dieren met een hart, leven, familie en gevoel.

Wist je dat.. als jij straks bijvoorbeeld een hamburger gaat eten, is er ook dierenleed aan vooraf gegaan. Dezelfde ellende als die door de dierenbeulen de zwanen is aangedaan. Misschien mishandel of slacht jij zelf niet het dier. Maar je betaald wel de mensen die dit doen, zodat jij je stuk vlees kunt eten. Ik wil je zeker niet boos maken, maar wel in laten zien dat jij als persoon ook deel uitmaakt van dierenleed. Als je hier echt op tegen bent, besef dan eens over wat er allemaal nog meer in de wereld gebeurd, met dieren.

Heb je de documentaire al gezien die ik gister poste? Kijk die eens om een indruk te krijgen wat er eigenlijk gebeurd in deze wereld. Hier de link: http://lief-leven.nl/earthlings/

Misschien denk je dat jij als 1 persoon dit niet kunt stoppen, want dat hoor ik te vaak. Maar elk klein beetje dat jij bijdraagt helpt zeker wel. Hoe meer mensen kleine beetjes bijdragen, hoe groter de kans is dat het dierenleed word verminderd!  En daarbij… wil jij echt bijdragen aan deze verschrikkelijke omstandigheden? IK NIET! 

Geef een reactie