Hoe vertel je dat je Veganistisch bent?

cropped-ok-1.jpg

Je bent sinds kort veganistisch. Je eet plantaardig, je let meer op de producten die je koopt en je leest de etiketten en kaarten vaker door. Aan het begin is dit zeker even wennen. Niet alleen voor jou, maar ook voor je omgeving. Het komt dan ook wel eens voor dat iemand je uitnodigt voor een etentje of verjaardag. Je moet dan wel vertellen dat je veganistisch bent. Dit kan soms lastig zijn. Hoe vertel je nou aan iemand dat je veganistisch bent? 

Vertellen dat je veganistisch bent, kan soms moeilijk zijn. Veel mensen begrijpen het niet en zullen het ook nooit begrijpen. Zelf ben ik ook nog niet zo heel lang veganistisch. Voor mij is het soms ook nog wennen. Niet iedereen uit mijn omgeving weet het, alleen de mensen die ik het meest zie. Ik vind het zelf niet heel moeilijk om het te vertellen. Maar kan me voorstellen dat sommige mensen het wel lastig vinden.

Daarom hier een aantal leuke tips!

IMG_8137-3

Tips:

 • Maak er geen big-deal van
  Veganistisch leven is helemaal niet iets om je voor te schamen. Maak er ook niet zo’n probleem als je het gaat vertellen. Het is jou keus! Dat mensen een bepaald beeld hebben over veganisten, is hun probleem. Mensen oordelen nou eenmaal snel.
 • Leg uit
  Het belangrijkste is dat je zelf weet waarom je veganistisch bent geworden. Wees er ook trots op, je staat ergens voor en het is hartstikke goed. Wees er niet onzeker over. Leg de mensen gewoon uit waarom je deze keuze hebt gemaakt en straal je trots uit.
 • Geen discussie aangaan
  Ga geen discussies aan met mensen. Zelf had ik hier ook last van. Dit kreeg ik namelijk al vaak als vegetariër, maar dit heeft helemaal geen nut. Uiteindelijk bepaald iedereen zelf wat hij of zij wilt in het leven. Het is jou keuze en die moeten ze maar gewoon accepteren, doen ze dit niet? Jammer dan!
 • Help
  Het kan zijn dat sommige mensen wel wat meer willen weten of het zelfs willen proberen. Hoe cool is dat! Help ze dan op weg. Geef ze tips en advies. En misschien kun je samen lekker gaan koken!
 • Laat ze proeven
  Een hele leuke tips vind ik zelf, is om mensen veganistisch eten te laten proeven. Veel mensen denken namelijk dat het vies is en dat je leeft op wortels en smaakloze tofoe. Het maakt me altijd wel aan het lachen. Veganistisch eten is helemaal niet smerig! Het is gewoon normaal. Alleen moet je meer letten op je ingrediënten. Ik heb pas nog een heerlijke veganistische appeltaart gebakken. En ik kreeg alleen maar complimentjes! Soms hoef je ook niet eens te zeggen dat het veganistisch is. Laat ze eerst proeven voor ze oordelen 😉

Ik wil je meegeven om gewoon echt te gaan staan voor jezelf. Het is jou keus, jou leven. Laat je niet gek maken door andere mensen. Het is goed dat je dit doet. Je red er veel dieren mee, het milieu en ook nog eens jezelf. 

Liefs <3

Geef een reactie