OLIFANTEN ZWAAR MISHANDELT!

Helaas worden er in vele Aziatische landen nog excursies met dieren aangeboden, dit voor de toeristen. Vooral olifanten worden in dit soort landen veel gebruikt. Olifant rijden, schilder shows, optredens.. Maar wat er voor toeristen leuk uitziet, is voor de dieren een hel..
89225.adapt.768.1
Dit jaar ben ik naar Thailand geweest. Het was een geweldige tijd en ik heb echt hele mooie plekken gezien. Maar helaas is niet alles mooi in dit land. Ook hier zag ik dat er veel gebruik word gemaakt van olifanten. Zo kon ik excursies boeken om naar olifanten shows te gaan, waar de olifanten moeten schilderen of dansen, of ik kon op olifanten rijden. Gelukkig wist ik al dat dit helemaal niet goed zat. Het is juist verschrikkelijk..

Naast al die vreselijke excursies, zat er ook nog een andere excursie bij, die viel mij gelijk op. Een bezoek aan het Elephant Nature Park. Dit is een park waar dieren, waaronder olifanten, worden opgevangen. De olifanten hebben een zware tijd gehad, zijn gewond en getraumatiseerd. Ik besloot deze excursie wel te gaan doen, omdat het idee achter dit park zo geweldig is.

De dag van de excursie:
We werden  opgehaald met een klein busje. We moesten nog een heel stuk rijden, dus tijdens de rit kregen we een video te zien. Een video over het ontstaan van het park, de verhalen van de olifanten en de toerisme. Ik huil niet snel, maar tijdens de rit kon ik het niet meer droog houden. Wat is dit erg zeg..

Ze binden de  olifanten vast, slaan ze met stokken, martelen ze tot ze luisteren.. Alleen maar om er geld mee te verdienen..
elephant-training-programs-cover
Echt.. mijn hart brak doormidden..

Na de lange rit, kwamen we aan op het park. Wauw! Wat een groot, mooi park! Zoveel ruimte en natuur. Het voelde ook zo rustgevend aan. Lieve mensen, allemaal met een groot hart.

Ik heb zoveel respect voor de mensen van dit park. Ze vangen dieren op, ze geven ze rust en ze maken ze beter. Ik vind het echt prachtig. Gelukkig dat er toch nog mensen zijn die opkomen voor de dieren. Daar kunnen veel mensen een voorbeeld aan nemen.

Op dit park mogen toeristen komen. Alleen dit is niet om trucjes te bekijken of om op olifanten te rijden. Nee, dit park mag je bezoeken om de olifanten te zien, je met de ze het water in gaan, om ze te wassen en je mag ze eten geven. Dit is toch veel mooier dan op hun rug zitten of naar de shows kijken..

Echt, als je ooit excursies met dieren aangeboden krijgt, doe het niet!
Tenzij je naar dit park wilt natuurlijk, echt een aanrader!

Omdat ik dit zo geweldig vond, heb ik een video gemaakt speciaal voor Elephant nature park. Ik zal de video hieronder even plaatsen!

Geef een reactie