STOP BONT!! ⛔️ BontvoorDieren

Wasbeerhond_kraag-2

Jongeren met bontkraagjes, je ziet ze overal. Het is tegenwoordig ontzettend populair. Hoe groter het bontje, hoe cooler je bent. Maar helaas is het niet zo cool als men denkt. Deze bontjes zijn vaak echt. En hoe kom je aan écht bont? Juist ja… Een dier… Voordat dit bont aan jouw jas komt, gaat er vreselijk dierenleed aan vooraf…

Helaas wordt er nog steeds veel gebruik gemaakt van bont. Écht bont, je weet wel dat zachte vachtje van dieren? Per jaar worden er miljoenen dieren voor hun vacht gedood.  Het is verschrikkelijk, heftig en wreed…

Een aantal voorbeelden van dieren die afgemaakt worden alleen het voor bont zijn: vossen, nertsen, coyotes, konijnen en wasbeerhonden. Ze leven in vreselijke situaties, in kleine kooien en worden daarna op een wrede manier afgemaakt. Ze worden doodgeslagen, vergast, anaal geëlektrocuteerd of soms LEVEND gevild… Uiteindelijk wordt de vacht gebruikt in de bontindustrie en de rest van het dier wordt weggegooid.
Schermafbeelding 2016-10-10 om 13.24.42

KAN ECHT NIET!

Gelukkig bestaat er een stichting die opkomt voor deze dieren: Stichting Bont voor Dieren. Zij streven ernaar dat:

  • consumenten geen bont kopen of dragen
  • politici wettelijke maatregelen nemen tegen de bontindustrie
  • modeontwerpers geen bont in hun collectie gebruiken
  • winkels stoppen met de verkoop van bontproducten

Stichting Bont voor Dieren komt in actie door voorlichtingen te geven op scholen, campagnes te voeren en zelf de straat op te gaan.

Hier even een filmpje van de stichting:

Als je meer informatie wilt of geld wilt doneren, dan kun je naar hun website gaan: https://www.bontvoordieren.nl

En wat doe je als jij nog bont in huis hebt of iemand kent die bont heeft en dit niet meer wil houden omdat je beseft hoe vreselijk echt bont is?
Dan kun je dit doneren aan Stichting Bont voor Dieren. Zij gebruiken dit gedoneerde bont bijvoorbeeld bij hun gastlessen op scholen en in campagnes om mensen te laten zien dat bont echt niet meer kan.
Op hun website staat hoe je dit bont kan doneren:
https://www.bontvoordieren.nl/wat-jij-kan-doen/bont-insturen/

 

Geef een reactie