The Green Happiness Gevaarlijk Dieet?

Untitled

The Green Happiness. Een magazine/website opgericht door twee meiden, Merel en Tessa. Zij proberen doormiddel van hun eigen verhaal en ervaringen andere mensen te inspireren, om gezonder en bewuster te eten. Meer plantaardig, minder dierlijke producten, veel groente en ga zo maar door… De grote vraag is nu, is hun manier van leven en eten niet onwijs gevaarlijk?

Het was gisteravond in het nieuws: het voedingscentrum waarschuwt voor The Green Happiness. Ze zeggen dat deze manier van eten hartstikke slecht is, omdat je veel tekorten zult krijgen. “Je komt b12 en calcium tekort als je geen dierlijke producten eet en dit is gevaarlijk”, zeggen ze.

De rede dat ik dit dan ook even op mijn blog plaats is, omdat ik me als veganist ook aangesproken voel. Veganisten eten namelijk ook geen dierlijke producten en zouden dus in de ogen van het voedingscentrum gevaarlijk bezig zijn. Mijn mening is hier toch even anders over…
vegetables-694304_1280
Natuurlijk ben ik geen expert en kan ik niet bepalen of de manier van The Green Happiness goed of slecht is. Wel weet ik dat het veganisme niet ongezond is. Plantaardig eten is niet slecht. Het kan zijn dat mensen erin doorslaan of teveel tekorten krijgen doordat ze niet voldoende binnen krijgen, dat is zeker gevaarlijk. Maar is dat niet altijd het geval? Als je teveel eet is het niet goed en als je te weinig eet is het niet goed… Dat geld voor elk dieet of voedingspatroon.

Uiteindelijk denk ik dat het allerbelangrijkste is, welk dieet je ook volgt, dat je voldoende en gevarieerd eet. Zorg dat je alles wat je nodig hebt binnenkrijgt.

En alles wat je nodig hebt kun je ook krijgen in plantaardige vorm. Het hoeft niet dierlijk te zijn. Ook wat betreft calcium. Calcium kan je ook uit plantaardige producten halen zoals:

 • Lijnzaad
 • Chiazaad
 • Groene groenten
 • Peulvruchten
 • Plantaardige melk
 • Basilicum
 • Tempeh/Tofu

yogurt-1235353_1280
Overal is een andere optie voor. Je hoeft geen dierlijke producten binnen te krijgen om gezond te leven. Ik denk juist dat dierlijke producten gevaarlijk zijn. En omdat dit echt te lang duurt om uit te leggen, stuur ik je liever door naar de documentaire Forks over Knives. Hier meer info.

Dus voor zover even mijn mening!

Bedankt dat je even de tijd nam om te lezen. Wat is jou mening over het hele gedoe van plantaardige voeding?

 

 

2 Comment

 1. Leuke blog!
  TGH gaat uit van zo’n 1300 tot 1500 kcal per dag. Dan krijg je wel degelijk tekorten. Het voedingscentrum heeft verder op hun site staan dat veganistisch eten ook gezond kan zijn 🙂

  1. Liefleven says: Beantwoorden

   Dankjewel voor je berichtje! 🙂

Geef een reactie