Vegan Cinnamon Drolls ❤︎

vegan cinnamon drolls

Het is weer herfst! Tijd voor slecht weer, vreselijke kou en donkere dagen… Blehhg…
Maar goed, aangezien we er niks aan kunnen veranderen en er toch mee moeten leven, moeten we het gewoon zelf fijn maken. Er zitten ook voordelen aan de herfst en wintertijden. Wat dacht je van die heerlijke kaneel geuren en de warme drankjes. De kachel die weer aan kan op 100 graden. De gezellige kaarsjes en op de bank kruipen onder een dekentje. Heerlijk! Toch niet zo erg eigenlijk, toch? Of ben je nog steeds niet helemaal overtuigd?

Geloof me, met deze Vegan Cinnamon Drolls kom jij de koude dagen echt wel door! Daarom speciaal voor jou dit awesome recept!

Wat heb je nodig voor 10 kleine drolletjes:

Deeg:

 • 250gr Tarwebloem
 • 13gr Kokosbloesemsuiker
 • 38gr Margarine (ik gebruikte van Alpro Soya)
 • 140gr Sojamelk
 • 10gr Gist
 • Snufje zout

Vulling:

 • 25gr Kokosbloesemsuiker
 • 13gr Margarine
 • Theelepel Kaneel

Glazuur topping:

 • Poedersuiker
 • Water

Wat moet je doen:

Het deeg:

Maak de sojamelk een beetje warm. Niet heet, maar lauw. Doe de melk in een kommetje en gooi de gist erbij. Dit mengsel goed kloppen tot het een beetje schuimt. Zet dit opzij en laat 10 minuutjes staan. Het wordt vanzelf wat schuimiger.

Pak een grote kom. Doe hier de tarwebloem, 13gr kokosbloesemsuiker, snufje zout en 38gr margarine in. Pak dan het mengsel van de melk en het gist en voeg dit toe in de grote kom.

Was je handen goed! Want nu moet je flink gaan kneden.

Kneed het deeg tot dat het niet meer uit elkaar valt en het een mooie bal wordt

Leg dan een vel bakpapier op het aanrecht en strooi er wat bloem op. Leg de bal op het vel en rol het uit tot een rechthoekige plak.

Het is nu tijd voor de vulling:

Smeer de plak met margarine en strooi wat kokosbloesemsuiker en kaneel eroverheen. Let op! Allebei de kanten van de plak moeten gedaan worden. Dus verdeel de suiker, kaneel en margarine goed.

Rol het deeg op en snij er gelijke stukken uit. Voor 10 drolletjes maak je ze wat kleiner, maar als je grotere wilt mag dat natuurlijk ook!

Draai de rolletjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Leg hierover een natte/vochtige theedoek en laat het een uur staan, om te rijzen.

Als je nog 10 minuten moet wachten doe je alvast de oven aan op 225 graden.

Doe de drolls in de oven. Haal ze na 7 minuten uit de oven en laat ze een klein beetje afkoelen. Niet helemaal, want warm zijn ze het lekkerst!

Topping:

Tijdens het afkoelen kun je het glazuur maken. Dit is super makkelijk. Het enige dat je hoeft te doen is poedersuiker met een klein beetje water mixen. Tot dat het glazuur is.

Als laatste drizzle je het glazuur over de drolletjes en voila je heerlijke Vegan Cinnamon Drolls zijn klaar!

Eet smakelijk <3

Geef een reactie