VEGAN PRUIMEN CAKE!

Heb jij TE veel pruimen in huis? En zijn het er zo veel dat je niet meer weet t wat je er mee moet doen? Dan heb ik hier een onwijs lekker veganistisch recept voor jou! Ideaal om uit te delen aan visite of om zelf lekker van te snoepen! YUM!
pruimen cake

Wat gaan we vandaag eens maken? Cake! Een veganistische pruimen cake!

Wat heb je nodig:

  • Pruimen (zoveel jij wil ^^)
  • 250 gram bloem
  • 20 gr maizena
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 150 gram suiker
  • snuf zout
  • 75 ml rijstolie (kan ook met zonnebloemolie)
  • 150 ml ongezoete soya melk

Wat moet je doen:

Verwarm de oven op 175 graden. En bekleed een cake vorm (ik gebruikte een ronde) met bakpapier.

Meng dan de droge ingrediënten met elkaar. Als je dit gedaan hebt, doe je de olie en de melk erbij. Mix het geheel met een handmixer. Het beslag blijft dik, maar als het echt te dik is, dat je er bijna niet doorheen kan met de mixer, doe er dan wat extra melk en olie bij.

Spoel de pruimpjes even om en snij ze in stukjes. Pitje eruit halen natuurlijk! Voeg de stukjes pruim aan het beslag en roer dit met een lepel door het beslag heen. Als je dit gedaan hebt, kun je het beslag in de cakevorm gieten.

Zet de cake in de oven voor 45 minuten.

Na 45 minuten prik je even met een saté prikker in de cake, om te kijken of die gaar is. Als de prikker schoon blijft is de cake goed.

Haal de cake eruit en laat afkoelen.

Eet smakelijk!

 

 

Geef een reactie