VEGAN UPDATE!

vegan-1091086_1280

Goeiemorgen lieve lezers,
Het is nu alweer een paar maandjes dat ik als veganist leef. En het leek me een goed idee om jullie daar een kleine update over te geven. Want hoe bevalt dat vegan leventje eigenlijk? Is er veel verandert? Hoe gaat het lichamelijk? En is vegan zijn nou moeilijk?

Deze vragen ga ik nu voor je beantwoorden!

Hoe bevalt het vegan leven?
Ik moet toe geven, aan het begin was het even lastig, omdat ik veel moest uitzoeken en er heel veel mee bezig was. Maar nu voelt het echt top! Ik vind het eigenlijk niet zo moeilijk meer. Alleen als ik ergens ga eten of een verjaardag heb is het even lastig. Maar ik ben echt onwijs blij dat ik deze keuze heb gemaakt. Ik wil ook absoluut niet terug! Als ik nu aan de dieren denk, die zo lijden… Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om nog iets dierlijks te eten.
lamb-292512_1280-2
Is er veel verandert?
Er is niet heel veel verandert in mijn leven. Er zijn wel wat aanpassingen natuurlijk, zoals bepaalde product keuzes. Maar eigenlijk valt dat nog best mee. Er zijn zoveel vegan mogelijkheden. Het is gewoon een kwestie van wennen.

Hoe gaat het lichamelijk?
Lichamelijk voel ik mij eigenlijk gewoon goed. Ik merk niet heel erg verschil qua fitheid. Misschien komt dat omdat ik al vegetarisch was en best gezond at. Maar wat ik wel merk is dat mijn buik minder onrustig is, mijn stoelgang beter is en ik niet meer zo’n opgezwollen buik heb. Soms leek ik net een dikke boeddha. Ik heb altijd al veel last van mijn buik gehad en dat is nu echt veel minder. Daar ben ik zo blij mee!
buddha-1098688_1280
Is vegan zijn nou moeilijk?
Aan het begin wel. Het is even uitzoeken. Zelf kocht ik aan het begin veel te dure producten en werd ik een beetje geobsedeerd door alle heftige verhalen en video’s. Maar omdat mijn vader besloot om mee te doen, om te kijken hoe hij zich erbij voelde, werd het voor mij al makkelijker. Ook hielp het om tips en ideeën te lezen van andere veganisten. Uiteindelijk is het helemaal niet zo moeilijk als ik dacht. Het was meer de gedachte in mijn hoofd die zei: ik kan nu niks meer eten. Die gedachte is gewoon bullshit, haha.

Heb jij nog een vraag of wil je meer weten? Laat in een reactie een vraag achter, dan zal ik binnenkort nog een Q&A doen!

 

Geef een reactie