VEGAN YOGHURT MUFFINS! ❤︎

FullSizeRender-2

Zoals jullie misschien al weten, vind ik het altijd super leuk om nieuwe recepten uit te proberen. En gister was het weer zo ver! Ik had namelijk op de tv gehoord een reclame gezien over yoghurt cake. Nu eet ik geen normale yoghurt natuurlijk, maar het leek me wel super lekker. Dus ik dacht laat ik een recept met soja yoghurt te proberen! Vandaar nu mijn receptje voor vegan yoghurt muffins! <3

Wat heb je nodig voor 6 muffins:

  • 125gr Bloem
  • 35gr Suiker
  • Eetlepel Vanille suiker
  • Eetlepel Bakpoeder
  • Klein snufje zout
  • 150gr Sojayoghurt (naturel)
  • 50gr Appelmoes
  • 2 Eetlepels rijstolie (of andere neutrale olie)
  • Aardbeien jam

Hoe maak je de vegan yoghurt muffins?

Verwarm de oven op 190 graden.

Doe eerst de bloem, suiker, vanille suiker, bakpoeder en zout bij elkaar. Goed door elkaar mixen.
Voeg daarna de sojayoghurt, appelmoes en de olie er aan toe. Mix het met een garde of spatel. Zorg dat het beslag goed glad wordt. Het kan wel wat dik blijven. Als het te dik is, voeg er een beetje appelmoes aan toe.

Pak nu 6 muffin vormpjes. (Tip: ijzeren vormpjes zijn beter dan papier, papier kan wel maar blijft plakken)

Verdeel de helft van het beslag over 6 vormpjes. Doe dan een theelepel (of meer) aardbeien jam op het beslag. Voeg daarna de andere helft van het beslag over de vormpjes.

Nu doe je de muffins 25 minuutjes in de oven.

Haal ze na 25 minuten uit de oven en strooi er voor de sier nog wat poedersuiker overheen.

En voilà!! Eetsmakelijk ❤︎

 

Geef een reactie