VEGANISTISCH NIKS VOOR MIJ!

sla

“Geen stukje vlees meer? Geen bakje yoghurt meer? Ook geen zacht gekookt eitje? Jeetje, wat mag ik dan wel? Zo te horen is veganistisch niks voor mij!” Hoor ik veel mensen zeggen. Maar is dit nou echt zo vreselijk als men denkt? En mag je als veganist nou echt bijna niks meer?

Als je mijn blog al een tijdje volgt, zul je weten dat ik nog niet eens zo heel lang veganistisch eet. En juist omdat dit voor mij ook nog wennen is, kan ik makkelijk mee praten over het overstappen naar een vegan lifestyle. Want ik begrijp heel goed waar je moeite mee hebt. En zo snap ik ook dat veel mensen denken dat ze niks mogen eten als ze veganistisch worden.

Schermafbeelding 2016-07-22 om 13.29.16

Aan het begin dacht namelijk ook dat ik heel veel niet meer kon eten. Ik baalde stiekem wel een beetje dat ik geen tosti meer kon maken of geen ei meer kon bakken. Toch zet ik door, want ik wil niet bij dragen aan het dierenleed. Het is niet nodig. En weetje, juist doordat ik doorzet en van alles op internet aan het uitpluizen ben, ben ik er achter dat ik echt genoeg kan eten! Want er is voor alles een vervanging.

Ook hoor ik veel mensen over tekort aan voedingsstoffen en vitamines praten. Ja het is waar, er is kans dat je vitamine B12 of ijzer tekort komt als je veganistisch leeft. Maar het maakt het niet uit wat je eet. Veel mensen hebben extra vitamines nodig. En dit is allemaal goed aan te vullen met supplementen. Geen nood dus!

Geef het een kans en probeer het eens, voordat je gaat oordelen 🙂

Geef een reactie