Vitaliteitsfair en Vegan Hapjes maken!

dried-fruit-1665744_1280

Afgelopen zaterdag ben ik naar een Vitaliteitsfair geweest. Dit is een markt waar mensen tips en informatie kunnen krijgen over hoe je fit en vitaal kunt blijven. De Vitaliteitsfair werd gehouden in het verzorgingstehuis, want zeker voor oude mensen is het belangrijk om te weten hoe ze gezond en fit kunnen blijven op hun leeftijd. Ik ben misschien niet oud, maar ik was er wel bij!

Ik ben niet zo maar naar deze markt gegaan. Ik ben namelijk gevraagd om te komen helpen, omdat ik zelf ook altijd bezig met gezonde dingetjes bakken. Ze wilde mij dus bij de markt hebben om de hapjes te verzorgen!  Dit leek mij natuurlijk hartstikke leuk en ook gelijk een goede kans om mensen gezonde VEGAN hapjes te laten proeven!

Ik was eerst best zenuwachtig, aangezien ik echt uren in de keuken had gestaan en flink wat weg kon gooien, omdat het mislukte. Gelukkig was daar mijn reddende engel, mijn moeder, om mij te helpen. Samen hebben we flink wat gemaakt en geproefd :$ oeps… En hebben we zelfs nog de ochtend voor de markt staan bakken. Maar goed! We wilden het natuurlijk wel laten smaken.

een aantal voorbeelden van de hapjes
Een paar voorbeelden van de hapjes

Tijdens de markt kwam ook de wethouder nog langs. Hij opende de Vitaliteitsfair. Na het rond kijken en praten, kwam hij uiteindelijk ook bij mij uit. Hij geloofde niet dat mijn hapjes gezond waren, omdat ze er niet zo gezond uit zagen. Tja, ongezonde dingen kunnen er ook lekker uitzien! Na stiekem een klein beetje te zijn beledigt, omdat ik zo mijn best had gedaan, kreeg ik gelukkig wel de kans om het uit te leggen en de hapjes te laten proeven. En guess what! Ze werden goed gekeurd hoor! Iedereen vond het lekker!
Mag ook wel na uren in de keuken gestaan 😛

Het was me een dagje wel zeg. Maar het was wel goed geslaagd en ze willen me de volgende keer zelfs weer! 🙂 Yaay!

 

Geef een reactie